潔面同時去角質|Dermalogica全新 Daily Glycolic Cleanser 果酸煥膚潔面乳

要做一個精緻既女人,除咗要識得化妝打扮之外,護膚都好重要,尤其是潔面環節要做得好!

清潔做得好、皮膚就會好!


最近試咗Dermalogica新推出嘅果酸煥膚潔面乳,除咗可以用作日常潔面之外,仲加入咗果酸成分,潔面同時去角質,超級方便好用。

全新 Dermalogica Daily Glycolic Cleanser
果酸煥膚潔面乳

 果酸煥膚潔面乳蘊含有效成分乙醇酸,乙醇酸是果酸 (AHA) 的一種,其分子量最細小,可滲透至皮膚表層,能溫和清潔日常積聚在皮膚上的污垢、死皮和老舊細胞,令肌膚瞬間舒爽亮澤。

按壓式設計,蓋子上有open和close,用完可以lock實,帶出去做gym或者Staycation都唔會倒瀉。

潔面乳是gel狀的質地,起泡量不多,性質比較溫和。果酸煥膚潔面乳亦加入了金盞花萃取物可舒緩皮膚,加上滋養的荷荷巴籽油有助調節及為肌膚補充水分,幫助保護皮膚的水分屏障。

我習慣每晚都用呢支果酸煥膚潔面乳,用完覺得洗得好乾淨,皮膚唔會緊繃感。
Before VS After:

 潔面後,肌膚依然水潤保濕,可以見到膚色提亮了,而且性質溫和沒有任何敏感或刺痛感。
Miki好推薦大家試下 Dermalogica全新 Daily Glycolic Cleanser 果酸煥膚潔面乳,潔面乳除咗可以用作日常潔面之外,仲加入咗果酸成分,潔面同時去角質,超級方便好用。

了解更多 : Dermalogica® Facebook : https://www.facebook.com/dermalogicahongkong/

Dermalogica® Website : https://www.dermalogica.com.hk/       

@dermalogica_hk #dermalogica #dermalogicahk 

#DailyGlycolicCleanser #每天重拾明亮肌膚
———————————————————————

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s