Mask都有高仿貨!用錯高仿貨隨時爛面|「妝蕾® RAY MASK 」VS「 ANJERI 」

有睇開過我個Blog既人都知道我好鍾意敷Mask,

前排同大家介紹過一款性價比超高嘅泰國面膜Ray Mask,

但係身邊有朋友反映話個面膜質素太高,我心諗無可能架!

一睇佢盒面膜原來佢買咗假貨。

其實市面上有不少假貨,Miki也曾經在水貨店買過偽裝的護膚品,

用在臉上會吉吉地、癢癢的,大家真的要小心選擇

如果你地未睇過我對 Ray Mask的評價,可以Click入以下網站重溫。

唔講唔知,最近市面上出現咗一款自稱係同「妝蕾® RAY MASK 」 同廠既「 ANJERI 」,

亦有個講法話「妝蕾® RAY MASK 」轉咗包裝,其實由始至終都冇轉個包裝。

今次我會比較「妝蕾® RAY MASK 」同高仿貨「 ANJERI 」的銀色版本。

高仿貨「 ANJERI 」VS「妝蕾® RAY MASK 」

如果唔留心睇真係發現唔到QR code上的網址是不一樣的,

可以清晰地看到「 ANJERI 」的網址是www.rayanskin.com;

而「妝蕾® RAY MASK 」的網址是www.rayanskin.net。

之前都有同大家講過分辨原裝正貨及仿冒品方法:盒上顯示www.rayanskin.net

為「妝蕾®泰國蠶絲面膜」原裝正貨 。

面膜盒的背面

「妝蕾® RAY MASK 」主要發售點均是香港各大正貨零售商;

ANJERI主要發售點均是大陸網店、小型藥房,全是水貨且沒香港代理。

我從來都不會到藥房買面膜,因為有些藥房會混水摸魚,將假貨混入真貨一起出售。

面膜剪裁

可以看到「妝蕾® RAY MASK 」剪裁比較的剪裁歸一(最闊位置23.8·最長位置21.5);

而「 ANJERI 」的剪裁不一,質量參差。

妝蕾® RAY泰國蠶絲面膜為泰國清萊廠房,原料品質保證,

並非一般山寨廠仿冒貨可比擬。

面膜的質地

可以看到「妝蕾® RAY MASK 」的質地薄透貼服,細緻柔滑;

而「 ANJERI 」的質地比RAY更粗糙,明顯織製紋路,孔洞肉眼可見,親膚力弱。

面膜在指定零售商發售:

全線SASA化妝品(包括香港及澳門地區)、萬寧(包括香港及澳門地區)、

屈臣氏(4月尾開售)、雅施ASTER及阿布泰國生活百貨有售;

其他地方所售的RAY蠶絲面膜,用家須自行分辨真偽。

 

#RAY面膜   #RAYmask  #RAY面膜真偽

#RAY面膜真假 #RAY面膜香港 #RAYmask真假 #妝蕾 #SASA

 #莎莎 #ABOUTHAI #阿布泰國生活百貨

——————————————————————————————

【產品資訊及提供:RAY面膜   】

免責聲明: 是次產品/產品資料由品牌提供,

本文章之全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場,

如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢。

——————————————————————————————

歡迎邀稿/合作試用/出席活動: 

To Connect On:

More Reviews on:

She.com/ ♥itrial/ ♥shewin/Girlab

weibo/ ♥Fanpiece/ ♥Weshare

 Facebook/ ♥ Instagram

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s