私心推介◉‿◉旺角小店Belle Stage 做facial一流

 

做Facial真係會令皮膚變得越來越好!

Miki好中意做Facial,因為有即時效果,比用仼何貴價產品更有效。

今次要推介的就是 Belle Stage 源美坊,

這是位於旺角的小店,已經開業九年,技術和口碑有信心保證。

位於旺角彌敦道585號富時中心,我第一次做係旺角E出口出,

轉出Nathan road, 沿油麻地方向行五分鐘就到,十分方便。

之前去過有啲大型的美容中心,不時美容顧問不斷sale 買 plan,而且價錢浮動,令我好反感。

Belle Stage地方整潔,化妝枱有齊保養品、清潔用具。

我喜歡Belle Stage 明碼實價,無海鮮價,話左$380做HydraFacial™(皇牌療程)就係果個價。

做Facial要睇下儀器及產品均為原廠貨,

有些美容院會將其他客人用過既精華、甚至針頭循環再用。這裡每次都用新的配件,即場拆封

今次Miki做的Facial Treatment是SkinMedica x Hydrafacial療程HydraFacial™(皇牌療程)

基本版試做價 380,原價680。

Hydrafacial是非侵入性,非手術活膚煥膚美容療程,

專門針對皺紋,肌膚乾燥缺水,老化,

黑斑,膚色黯沉不均,青春痘,粉刺,油性肌膚,粗厚角質。

Hydrafacial是目前最受歡迎的美容療程之一,

特別是在明星名流聚集的好萊塢和比佛利山莊。

儀器是全電子系統,而且有不同配方的精華液及微雕磨頭和專利配件可搭配使用 

以達致最佳效果。

Belle Stage既治療師會即場拆裝療程會用的精華,而且確保儀器和產品均是原廠貨。

除了用於臉部頸部和胸口之外,亦可用於四肢(如手肘及腳踝腳跟粗糙處),

及背部(青春痘粉刺痘疤黑斑膚色不均)。

Miki今次淨係做頸同臉部,所以無試四肢同背部。

儀器有3個頭,藍色是全面清潔,綠色是較細的,

可以清潔較刁鑽地方如鼻翼位置。白色是之後作保濕之用。

Step 1 會用大吸頭 ,吸走臉部和頸部的污穢(油脂、黑頭) 。

感覺好似有吸塵機吸走臉部既污穢,不過力度不大。

Step 2 用細微位頭,吸走鼻頭等細緻位的污穢。

Miki最怕就是針清,因為拉鬆毛孔和黑頭擴張。所以一直想搵個facial treatment 可以代替佢。

無痛針清,用吸盤吸皮膚底層的暗粒死皮,做完膚色立即有好轉(去暗啞)。

而step 3會導入抗氧保濕精華,用精華一吸一噴,為皮膚底層加入不少水分。

整個過程是一邊不斷噴出精華,然後同時吸走面上色頭,油脂等。

做完之後,感覺到皮膚好乾淨。所有黑頭同油脂都被吸走,而導入的保濕精華效果好持久。

最後,治療師為我敷上凍膜,加強保濕的效果。

做完個Hydrafacial 肌膚白裡透紅!

Hydrafacial可以肌膚乾燥缺水,粉刺,粗厚角質的問題。我建議大家每2個星期可以做一次~呢個完全無痛的去角質既Hydrafacial,大力推介比你地。

————————————————————————————————-

Belle stage facebook:

Belle Stage

電話: +852 23923733

地址: 旺角彌敦道585號富時中心1601室

————————————————————————————————-

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s