《米奇遊記 2016 》好吃好玩遊記 澳門食記 官翅 魚翅必食

係澳門其中一樣要食既嘢一定係魚翅!

朋友帶路去新馬路食翅,店舖地方不太但估唔到都唔錯。

 

淨係睇個Menu以為呢間舖叫翅客,點知上網check返先知道佢叫官翅。

我地叫左一客竹笙鳳尾翅 (大翅客) $80,原來呢度係先下單付款再上菜的。

等左大概15分鐘,鍋翅就上枱拉。

啱啱煮好啲翅仲滾緊,好正!

 

很喜歡餐廳用紅燒砂鍋上枱,很有路邊碗仔翅的風味。

翅的味道較淡,份量足夠兩個人食,可以當下午茶或小食,一試無妨。

餐廳資料:

餐廳: 官翅 (新馬路)

地址: 新馬路福隆新街32號

————————————————————————————————-

華欣

香港

重慶

澳門

————————————————————————————————-

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s